Groep H: Griekenland houdt WK-hoop levend, broertjes Hazard schitteren

Griekenland heeft dinsdag in Groep H op overtuigende wijze plaatsing voor de play-offs om een WK-ticket veiliggesteld. Gibraltar was een eenvoudige prooi voor de ploeg van Michael Skibbe. Het al geplaatste België sloot aan de hand van de broertjes Hazard een fraaie WK-kwalificatie af met een klinkende zege.

Griekenland – Gibraltar 4-0
De Grieken moesten zich in eigen land via een zege verzekeren van de barrageduels. Dwergstaat Gibraltar, dat geen enkel punt pakte in de kwalificatie en voor het duel al 44 goals om de oren kreeg, hield echter ruim een half uur stand. Nadat Konstantinos Stafylidis al een grote kopkans miste, scoorde rechtsachter Vasilios Torosidis wel met het hoofd.

Vijf minuten na de openingstreffer voorkwam doelman Deren Ibrahim een grotere voorsprong voor de Grieken door te redden op de kopbal van Konstantinos Mitroglou, die daarna alsnog twee keer toesloeg. In de zestigste minuut verdubbelde de spits de voorsprong na voorwerk van Petros Mantalos en twee minuten later gooide Mitroglou het duel op aangeven van Torosidis in het slot. Giannis Gianniotas zette de eindstand op het scorebord.

België – Cyprus 4-0
België was al lang en breed geplaatst voor het WK en kreeg als toetje Cyprus op bezoek. Bondscoach Roberto Martínez liet de broertjes Hazard, Eden en Thorgan, voor het eerst samen starten in de nationale ploeg. Het tweetal speelde al één keer eerder samen voor De Rode Duivels, toen Thorgan Hazard inviel tijdens het oefenduel met Nederland (1-1) in november 2016.

Het duo gidste onze zuiderburen naar de overwinning. Na twaalf minuten opende Eden Hazard de score. De aanvaller schoot raak in de lange hoek na een uitstekende onderschepping van Youri Tielemans. Hoewel de Belgen in een redelijk laag tempo speelden, kregen ze vervolgens prima mogelijkheden op een tweede treffer via Michy Batshuayi en Thorgan Hazard.

De jongste telg zette na de onderbreking wel zijn naam op het scorebord. De aanvallende middenvelder van Borussia Mönchengladbach schoot raak uit de rebound. Even later was het woord weer aan zijn oudere broer, die de 3-0 maakte vanaf de stip. Het slotakkoord was in de 78ste minuut voor Romelu Lukaku.