Groep H: bliksemstart opmaat voor makkelijke avond België

België heeft tegen Gibraltar ook zijn derde wedstrijd in de kwalificatie voor het WK 2018 gewonnen. Ook Griekenland staat na het bezoek aan Estland op negen punten in Groep H.

Gibraltar - België 0-6
Het duel in het Estádio Algarve in Portugal was er een tussen David en Goliath. Het begin van de wedstrijd gaf de verhoudingen tussen de nummer laatst en nummer twee van de wereld perfect weer. De thuisploeg trapte af, maar stond evenwel binnen zeven minuten op achterstand. Christian Benteke onderschepte een pass en maakte vervolgens het snelste doelpunt uit de WK-historie (kwalificatie en eindtoernooien).

In de resterende 89 minuten en 53 seconden liepen de bezoekers op eenvoudige wijze verder weg. Axel Witsel, Dries Mertens, Eden Hazard en pakten hun doelpunt mee, terwijl ook Christian Benteke nog twee keer op het scorebord verscheen. De Belgische defensie bleef ook in hun derde kwalificatieduel zonder tegendoelpunt, waardoor de ploeg na drie duels negen punten heeft.

Estland - Griekenland 0-2
Na zeges op Gibraltar en Cyprus begon Griekenland als gedeelde koploper aan het duel in Estland. Bondscoach Michael Skibbe zag zijn ploeg ook maandagavond al snel de voorsprong pakken. Rechtsback Vasilios Torosidis kopte binnen twee minuten al raak uit een hoekschop. Konstantinos Stafylidis zorgde na een uur voor de beslissing door de 2-0 te maken voor de Grieken, die zo in het spoor van België blijven.

Bosnië-Herzegovina - Cyprus 2-0
Edin Dzeko was de grote man bij Bosnië-Herzegovina. De AS Roma-spits bracht zijn land met twee treffers in de tweede helft de zege op Cyprus. Zijn land komt daarmee op zes punten uit drie duels.