Groep G: Spanje zeker van WK-ticket na uitglijder Italië

Reacties

Spanje kan zich opmaken voor het elfde WK op rij. Door een onverwacht puntenverlies van Italië is het ticket voor Rusland zeker.

Groep G: Spanje zeker van WK-ticket na uitglijder Italië

Spanje – Albanië 3-0
Albanië hoefde zich al snel geen illusies meer te maken in Alicante. Spanje had de klus na 27 minuten al geklaard. Doelpunten van Rodrigo, Isco en Thiago Alcántara hadden de ploeg van bondscoach Julen Lopetegui op rozen gezet. Het aluminium stond een eretreffer van Albanië in de weg, zoals aan de andere kant het vizier niet goed afgesteld stond om de marge te vergoten.

Een half uur voor tijd werd Gerard Piqué naar de kant gehaald. De verdediger van Barcelona speelde in de aanloop naar het kwalificatieduel vanwege het Catalonië-referendum een hoofdrol. Zijn wissel werd begeleid door zowel gefluit als applaus.

Het goede nieuws kwam vervolgens niet uit Alicante, maar uit Turijn. Italië liet twee punten liggen, waardoor Spanje niet meer te achterhalen is en voor de elfde keer op rij het WK-podium gaat betreden.

Italië – Macedonië 1-1
Gianluigi Buffon kwam tot een nieuwe mijlpaal in zijn interlandcarriére. De doelman stond voor de 172ste keer onder de lat bij Italië en vestigde daarmee een Europees record. Hij was bovendien de eerste Italiaanse nationale doelman die speelde in het azuurblauw, hetgeen mogelijk was vanwege de nieuwe shirts.

Maar het bleek geen bron van inspiratie voor Italië, dat desondanks na 45 minuten met een voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. Vijf minuten voor rust brak Giorgio Chiellini de ban door een door Ciro Immobile op een presenteerblaadje aangeboden kans te benutten.

In de tweede helft liet Italië zich niet van een betere kant zien. Palermo-aanvaller Aleksandar Trajkovski vertaalde dat in de 77ste minuut in de gelijkmaker. Op aangeven van Genoa-aanvaller Goran Pandev passeerde hij Buffon. Ondanks het puntenverlies is de Squadra Azzurra wel zeker van de tweede plaats.

Overige uitslag:
Liechtenstein – Israël 0-1

Stand in Groep G  
LandDuels en puntenDoelcijfers
Spanje9-2535-3
Italië9-2020-8
Albanië9-1310-12
Israël9-1210-14
Macedonië9-811-15
Liechtenstein9-01-35
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.