Groep G: Slowaken naast Grieken en Bosniërs aan kop

Griekenland, Bosnië-Herzegovina en Slowakije hebben alle drie zeven punten uit de eerste drie duels. De Grieken en de Bosniërs speelden gelijk, Slowakije won.

Griekenland - Bosnië-Herzegovina 0-0Bosnië-Herzegovina kreeg waarvoor het kwam. De Bosniërs aasden op een punt in en tegen Griekenland en hielden negentig minuten stand. Nadat het openingsoffensief van de Grieken niets uithaalde, waren de kansen op één hand te tellen. Bij Bosnië deed ex-AZ-speler Haris Medunjanin vijf kwartier mee. Feyenoord-doelman Kostas Lamprou bleef negentig minuten op de bank zitten. Bede landen behielden hun ongeslagen status en hebben zeven punten uit drie duels.

Slowakije - Letland 2-1Scheidsrechter Danny Makkelie zag bij zijn debuut in een WK-kwalificatiewedstrijd Slowakije van Letland winnen. De Slowaken namen binnen tien minuten een 2-0 voorsprong. Marek Hamsik mocht al na zes minuten een strafschop benutten, vier minuten later verdubbelde Marek Sapara de score.

Na rust verzuimden de Slowaken meer doelpunten te maken. Het gaf Marek Verpakovskis de gelegenheid om in de slotfase vanaf elf meter de stand een draaglijk aanzien te geven: 2-1. Makkelie gaf, naast de twee strafschoppen, zes gele kaarten. Slowakije nestelt zich naast de twee koplopers, Letland is nog puntloos.

Liechtenstein - Litouwen 0-2Litouwen boekte de eerste zege in de WK-kwalificatiecyclus met dank aan Edgaras Cesnauskis. De aanvaller maakte na rust beide treffers tegen Liechtenstein, dat nog altijd op het eerste punt wacht. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa. Foto: VI Images