Groep G: Kluivert maakt eerste goal in Romeinse dienst, Real Madrid onderuit

Justin Kluivert heeft dinsdagavond zijn eerste goal in het shirt van AS Roma gemaakt. Zo bekroonde hij tegen Viktoria Plzen zijn Champions League-debuut.

AS Roma
AS Roma
5 - 0
Viktoria Plzen

Na de smadelijke nederlaag op bezoek bij Real Madrid had AS Roma wat recht te zetten in de Champions League. De Romeinen namen door een belangrijke 3-1 overwinning op stadgenoot Lazio een goed gevoel mee in het duel met Viktoria Plzen.

Kluivert bleef in de derby de hele wedstrijd op de bank, tegen Plzen begon de Nederlander in de basisopstelling. Hij zag Edin Dzeko al na vier minuten scoren. De Bosniër kwam vanaf links naar binnen en schoof raak.

Roma bleef beter na de openingstreffer en kreeg via Cengiz Ünder een grote kans, maar de Turk raakte met dertig minuten op de klok de lat. Een kleine tien minuten later werd het alsnog 2-0. Ünder vond Dzeko met een voorzet, die de bal op zijn borst aannam en hard binnen werkte.

'Uitstekende Hoogma bij Hoffenheim, positief signaal Kluivert'

Plzen was niet opgewassen tegen de thuisclub en in de tweede helft liep Roma verder uit. Ünder bekroonde zijn goede wedstrijd met een doelpunt, een kwartier voor tijd maakte Kluivert zijn eerste doelpunt in het shirt van Roma. De ex-speler van Ajax werkte een rebound binnen voor de 4-0. In de slotfase werd het via Dzeko zelfs nog 5-0.

Justin Kluivert eerde zijn vriend Abdelhak Nouri na zijn goal
CSKA Moskou
CSKA Moskou
1 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Het loopt niet goed bij Real Madrid, dat alleen al in de maand september drie keer puntenverlies leed. In de Champions League werd wel gepiekt. AS Roma werd in de eerste groepswedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-0 verslagen.

Tegen CSKA ging het echter vroeg mis. Toni Kroos leverde de bal zo in, waarna Raphaël Varane niet kon herstellen. Everton-huurling Nikola Vlasic profiteerde optimaal en zette de Russen binnen twee minuten op een 1-0 voorsprong.

Real Madrid kreeg vervolgens kansen op de gelijkmaker, maar had pech. Casemiro en Karim Benzema raakten de paal, vervolgens viel rechtsback Dani Carvajal geblesseerd uit. Trainer Julen Lopetegui zag de bui al hangen en bracht na een uur al Mariano Díaz en Luka Modric, die de boel vlot moesten trekken.

Zelfs de in september tot beste voetballer ter wereld gekroonde Modric kon tegen CSKA het verschil niet maken. De vroege goal van Vlasic bezorgde CSKA de drie punten in Groep G. In de slotfase werd het nog even grimmig, toen CSKA-keeper Igor Akinfeev zijn tweede gele kaart kreeg. De Rus, die onlangs zijn afscheid bij de nationale ploeg aankondigde, kreeg geel nadat hij om een kaart vroeg voor een tegenstander.