Groep G: Besiktas moet feest uitstellen door zege Porto op Leipzig

Reacties

Voor AS Monaco dreigt het Champions League-avontuur te eindigen in een deceptie. De halve finalist van vorig seizoen speelde woensdag gelijk tegen Besiktas en staat daardoor op de rand van uitschakeling. De Turken zijn juist vrijwel zeker van overwintering in het miljardenbal. Helemaal zeker is het nog niet, omdat FC Porto thuis won van AS Monaco.

Groep G: Besiktas moet feest uitstellen door zege Porto op Leipzig

Besiktas - AS Monaco 1-1
Besiktas, met oude bekenden Oguzhan Özyakup (ex-AZ), Atiba Hutchinson (ex-PSV) en Oranje-international Ryan Babel in de basis, begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Monaco. De Monegasken, waar Terence Kongolo ontbrak vanwege een blessure, werden flink onder druk gezet, maar overleefden die fase zonder tegendoelpunt.

Uiteindelijk ging Monaco zelfs met een voorsprong de rust in. In de extra tijd van de eerste helft leverde Besiktas de bal op eigen helft zomaar in en daar profiteerde Rony Lopes optimaal van. De vleugelaanvaller werd niet aangepakt en plaatste de bal vanaf achttien meter in de hoek: 0-1.

Ryan Babel speelde tegen AS Monaco zijn veertigste Champions League-duel en evenaarde daarmee Dennis Bergkamp en Boudewijn Zenden.
Ryan Babel speelde tegen AS Monaco zijn veertigste Champions League-duel en evenaarde daarmee Dennis Bergkamp en Boudewijn Zenden.

Lang kon Monaco niet genieten van de voorsprong, want negen minuten na rust viel de gelijkmaker al. Linksback Jorge kwam wild in bij Ricardo Quaresma, waarop arbiter Paolo Tagliavento naar de stip wees. Via de handen van doelman Danijel Subasic schoot Cenk Tosun de 1-1 binnen.

Vier minuten later kreeg Besiktas al dé kans op de 2-1. Babel was eerder bij de bal dan Subasic en legde keurig af op Quaresma, die de bal echter over het lege doel heen schoot. Tien minuten voor tijd ontstond eenzelfde situatie. Tot grote woede van Quaresma ging Babel dit keer voor eigen succes, wat balverlies opleverde. Vlak voor tijd deed Quaresma het kunstje van de Nederlander over door de bal zelf niet af te geven, terwijl Babel helemaal vrij stond.

Besiktas is door de remise nog altijd ongeslagen in Groep G van de Champions League. De Turkse landskampioen staat met tien punten uit vier duels eerste. AS Monaco staat laatste met twee uit vier.

FC Porto - RB Leipzig 3-1
Bij een overwinning van RB Leipzig was Besiktas al zeker geweest van de eerste overwintering in de Champions League in de clubhistorie, maar dat moment werd door FC Porto nog even uitgesteld. Een rake schuiver van Héctor Herrera betekende in de veertiende minuut de 1-0. Vlak na rust zorgde invaller Timo Werner voor de 1-1 door de bal perfect over doelman José Sá te krullen.

Toch hield Porto de drie punten in eigen huis. Na een uur spelen kopte Danilo (ex-Roda JC) uit een vrije trap de 2-1 binnen, voordat Maxi Pereira er zelfs nog 3-1 van maakte in de extra tijd. De Portugezen klimmen door de zege naar de tweede plek met zes punten uit vier duels, twee punten meer dan nummer drie Leipzig.

{"title":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","titleMobile":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:7b999952-83e4-4cfb-b088-54dcde5a7640","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.