Groep F: Zweden duwt Spanje verder onder

Zweden-Spanje 2-0De dagen van bondscoach Luis Aragonés lijken na de nederlaag in Zweden geteld. De bondscoach van Spanje stond vooraf al zwaar onder druk omdat een aantal spelers repte van chaos en wanbeleid rond de nationale ploeg.

Groep F: Zweden duwt Spanje verder onder

Op het veld konden de Spanjaarden in ieder geval niet duidelijkmaken dat het allemaal wel op rolletjes loopt. Daar waar de ploeg zich had moeten revancheren voor de nederlaag uit tegen Noord-Ierland, leek het vooral in de eerste helft nergens op.

Zweden profiteerde via Johan Elmander. De ex-Feyenoorder schoot op aan-geven van Marcus Allbäck raak. De voormalige spits van SC Heerenveen besliste het duel acht minuten voor tijd zelf door uiterst beheerst 2-0 te maken.

Door de overwinning en de resultaten van de concurrentie is Zweden uitstekend op koers voor plaatsing voor het EK 2008. Spanje is niet meer dan een matige middenmoter.

Denemarken-Noord-Ierland 0-0
De Denen lieten de kans liggen om een stevig gat te slaan met Spanje. Het lag in Kopenhagen puur aan de afronding. Twintig doelpogingen en geen treffer is simpelweg te mager. Toch klom zowel Denemarken als Noord-Ierland over Spanje heen op de ranglijst in Groep F.

Letland-IJsland 4-0
Zelfs Letland heeft op dit moment betere papieren dan Spanje. Dankzij de ruime zege op IJsland, dat gelijkop gaat met Spanje, hebben de Letten drie verlies-punten minder. Maris Verpakovskis was met twee doelpunten de grote man.

Bekijk hier al onze video's