Groep F: Svento held Red Bull Salzburg tegen PSG

Athletic de Bilbao kan zich als groepswinnaar opmaken voor een vervolg van het Europa League-avontuur. Red Bull Salzburg nam de tweede plaats over van Paris Saint-Germain.

Red Bull Salzburg - Paris Saint-Germain 2-0Het door Ricardo Moniz getrainde Red Bull Salzburg wist wat het te doen stond thuis tegen Paris-Saint Germain: het moest winnen om nog kans te maken op plaatsing voor de knock-outfase. Voorafgaand aan het duel met de Fransen was de achterstand drie punten, terwijl PSG in Parijs met 3-1 hadden gezegevierd. Red Bull begon dan ook aanvallend aan de wedstrijd.

In de twintigste minuut werden Die Bullen daar ook voor beloond en schoot Jakob Jantscher, na een schitterende pass van Christoph Leitgeb, de 1-0 binnen. Red Bull bleef kansen krijgen, maar verzuimde ze af te maken. Na rust kwam PSG iets beter in de wedstrijd en leek het bij 1-0 te blijven, maar een geweldige uithaal van Dusan Svento diep in blessuretijd betekende de 2-0.

Athletic de Bilbao - Slovan Bratislava 2-1Athletic de Bilbao profiteerde optimaal van de nederlaag van Paris-Saint Germain, want doordat het zelf met 2-1 wist te winnen van Slovan Bratislava is het zeker van de eerste plaats. Óscar de Marcos zette de thuisclub na een kwartier op voorsprong, maar Slovan kwam verrassend terug via Filip Sebo. Een kwartier voor tijd kopte Markel Susaeta een voorzet van De Marcos binnen, waardoor Athletic toch drie punten pakte tegen de Slowaken.

Na vijf wedstrijden is Athletic de Bilbao met dertien punten onbedreigd koploper. Red Bull Salzburg en Paris Saint-Germain hebben beide zeven punten en spelen in de laatste speelronde tegen respectievelijk Slovan Bratislava (uit) en Athletic de Bilbao (thuis). Foto: VI Images