Groep F: Rusland en Portugal boeken maximale score

Rusland heeft in Israël de goede start van de WK-kwalificatiereeks een vervolg gegeven. De ploeg van bondscoach Fabio Capello heeft net als Portugal na twee duels de maximale score.

Portugal – Azerbeidzjan 3-0Azerbeidzjan hield ruim een uur stand tegen Portugal, dat het zichzelf moeilijk maakte door de nodige kansen onbenut te laten. Invaller Silvestre Varela brak koud een minuut in het veld met zijn eerste balcontact de ban. 'De bal wilde er niet ingaan, ik had het geluk om het doelpunt te maken', zei aanvaller na afloop.

Het was het begin van het einde voor Azerbeidzjan. Na de verlossende Portugese treffer na ruim een uur was in Braga het verzet gebroken van de ploeg van bondscoach Berti Vogts. Via Hélder Postiga en Bruno Alves liep Portugal uit naar een 3-0 overwinning, waarmee het zich naast Rusland nestelde aan kop van Groep F.

Israël – Rusland 0-4Na achttien minuten had Rusland de drie punten al binnen. Aleksandr Kerzhakov en Aleksandr Kokorin (foto) gaven keeper Dudu Aouate het nakijken. Israël had geen antwoord op de sterke start van Rusland, dat vier dagen na de 2-0 zege op Noord-Ierland opnieuw de winst pakte. Kerzhakov maakte na ruim een uur aan de onzekerheid een einde, waarna invaller Viktor Fayzulin de eindstand bepaalde op 0-4. Foto: VI Images