Groep F: Kane schiet Engeland naar WK, feest in Schotland

Reacties

Engeland heeft zich donderdagavond middels een zeer moeizame zege op Slovenië definitief geplaatst voor het WK in Rusland. Schotland slaagde er na een lange strijd toch nog in om Slowakije te verslaan en nadert de play-offs om een plek op de mondiale eindronde.

Groep F: Kane schiet Engeland naar WK, feest in Schotland

Engeland - Slovenië 1-0
Met Harry Kane als aanvoerder speelde Engeland een matte wedstrijd tegen Slovenië, waar Tim Matavz het moest doen met een invalbeurt van elf minuten. De Engelsen, als koploper niet meer te achterhalen en reeds zeker van deelname aan het WK 2018 in Rusland, kregen via Kane en Marcus Rashford nog wel prima kansen, maar voldoende voor een driepunter leek dat in het zeer matig gevulde Wembley lange tijd niet. Diep in blessuretijd viel de 1-0 echter alsnog. De Sloveense doelman Jan Oblak gooide de bal zomaar in de voeten van Kyle Walker, die op zijn beurt Kane bediende waarna het voor de spits een koud kunstje was om de bal binnen te werken en de WK-deelname van Engeland veilig te stellen.

Ontlading bij Harry Kane en Jordan Henderson na de late treffer van de Engelse spits die Engeland een WK-ticket bezorgde.
Ontlading bij Harry Kane en Jordan Henderson na de late treffer van de Engelse spits die Engeland een WK-ticket bezorgde.

Schotland - Slowakije 1-0
De Schotten hadden alles nog in eigen hand wat betreft de plaatsing voor de play-offs, maar tegen Slowakije leek het lange tijd mis te gaan. Dat lag vooral aan Schotland zelfs, dat via met name Leigh Griffiths kans op kans miste tegen Slowakije. De Slowaken stonden al na 23 minuten met tien man nadat Róbert Mak zijn tweede gele kaart ontving voor een lachwekkende schwalbe.

Uiteindelijk slaagde Griffiths er toch in de Schotten op de banken te krijgen. De assist van de spits werd in de 89ste minuut namelijk tegen de touwen gewerkt door Chris Martin, die het volgepakte Hampden Park daarmee deed exploderen. Schotland staat nu tweede achter Engeland en kan het zondag afmaken in en tegen Slovenië, dat net als Slowakije ook nog kans maakt op de tweede plek.

Malta - Litouwen 1-1
Malta heeft zijn eerste punt van de WK-kwalificatiereeks binnen. Dat heeft het land te danken aan het doelpunt van Andre Agius in de 23ste minuut. De middenvelder schoot vanaf zo'n 35 meter fraai raak. Uiteindelijk kwam Litouwen via Vykintas Slivka terug tot 1-1, maar dat deed niets af aan het Maltese feestje.

LandDuelsPuntenDoelcijfers
1.Engeland92317-3
2.Schotland91715-10
3. Slowakije91514-7
4. Slovenië91410-5
5.Litouwen967-19
6. Malta913-22
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.