Groep E: flets Bayern wint en zet Ajax voorlopig op drie punten

Reacties

Zonder te imponeren heeft Bayern München dinsdagavond afgerekend met AEK Athene in de Champions League-groep waarvan ook Ajax deel uitmaakt. Het duurde lang voordat de Duitse topclub op gang kwam.

Groep E: flets Bayern wint en zet Ajax voorlopig op drie punten
AEK Athens
AEK Athens
0 - 2
Bayern München
Bayern München

Met een 1-3 zege bij VfL Wolfsburg maakte Bayern München zaterdag een einde aan een dramatische serie waarin vier keer achtereen niet werd gewonnen. In Griekenland trachtte Der Rekordmeister voort te borduren op dat succesje en tevens een grote stap te zetten richting de knock-outfase van het elitetoernooi.

Arjen Robben, die tegen Wolfsburg met twee keer geel van het veld werd gestuurd, startte in de basis tegen AEK Athene. Ook de Groninger kon Bayern niet over het dode punt heen helpen in een zeer povere eerste helft van de kant van de bezoekers. Der Rekordmeister mocht van de Griekse topclub het spel maken, maar creëerde nauwelijks een kans. De Bayern-spelers namen in de eindfase vaak verkeerde beslissingen. Zo verzuimde Thiago Alcântara de zeer goed gepositioneerde Robert Lewandowski goed aan te spelen. De Pool zou de bal anders voor het intikken hebben gehad.

Ook na de hervatting maakte Bayern München aanvankelijk weinig indruk tegen het op de counter loerende AEK Athene. De thuisploeg verdedigde lang overtuigend, maar incasseerde na een uur toch de 0-1. Nadat een schot van Robben nog werd geblokt, sloeg Javi Martínez in de nastoot wél toe.

De Grieken leken compleet van slag en kregen razendsnel de tweede goal om de oren. Lewandowski tikte na een fraaie aanval binnen op aangeven van Rafinha. In de slotfase lieten de bezoekers het na het aangeslagen AEK Athene naar een grotere nederlaag te spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo komt Bayern München op zeven punten en blijft AEK Athene puntloos. Om 21.00 uur begint de andere wedstrijd in deze poule, tussen Ajax en Benfica. Als de Amsterdammers winnen, evenaren ze het puntentotaal van de club uit Beieren. Over vijftien dagen fungeert Bayern München als gastheer van AEK Athene tijdens de vierde speelronde.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Ajax
6
3
3
0
11-5
+6
12
3
Benfica
6
2
1
3
6-11
-5
7
4
AEK Athens
6
0
0
6
2-13
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.