Groep D: Mutu bezorgt Roemenië eerste overwinning

Voor de bijgewerkte stand in de EK-kwalificatiereeks klik hier.

Roemenië boekte dinsdagavond de eerste zege in de EK-kwalificatiecampagne. Tegen voetbaldwerg Luxemburg schrok het thuispubliek van een vroege achterstand, maar was Adrian Mutu (foto) medeverantwoordelijk voor de 3-1 overwinning.

Het duel in Roemenië was een strijd tussen de twee laagstgeklasseerde ploegen in Groep D. Luxemburg behaalde nog geen enkel punt, terwijl de Roemenen in vier duels slechts twee schamele puntjes vergaarde.

De dramatische reeks van Roemenië leek in de beginfase een vervolg te krijgen toen Lars Gerson voor 0-1 zorgde na 22 minuten spelen. Nog geen twee minuten later was Fiorentina-aanvaller Mutu verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf namen de gastheren definitief afstand van Luxemburg door doelpunten van opnieuw Mutu en Ianis Zicu.

Ondanks de zege blijft Roemenië vijfde in Groep D met slechts vijf punten. Luxemburg is nog altijd zonder punten en blijft hekkensluiter. Foto: VI Images