Groep D: Dzeko schiet EK-hoop Roemenië aan flarden

Roemenië lijkt na zaterdag deelname aan het EK 2012 in Oekraïne en Polen te kunnen vergeten. Op bezoek bij Bosnië-Herzegovina ging de ploeg opnieuw onderuit. Edin Dzeko velde het vonnis.

Groep D: Dzeko schiet EK-hoop Roemenië aan flarden

Bosnië-Herzegovina - Roemenië 2-1Het duel begon nog goed voor Roemenië, toen Ciprian Marica de bezoekers op voorsprong zette. De manier waarop de aanvaller doel trof, was fraai. Hij nam de bal aan op zijn borst en schoot vervolgens al vallend de bal in het dak van het doel.

De Bosniërs, met behalve Dzeko (foto) ook Haris Medunjanin in de basis, deden in het tweede bedrijf het tij keren. Eerst zorgde Vedad Ibisevic voor de gelijkmaker met een rake kopbal, waarna Edin Dzeko met een kopbal van dichtbij de klus klaarde en de zege veiligstelde: 2-1.

Na zaterdag bezet Bosnië-Herzegovina de derde positie in Groep D met één punt achterstand op Wit-Rusland en vijf op koploper Frankrijk. Roemenië won in vier duels nog niet en blijft op twee punten steken.

Albanië - Wit-Rusland 1-0Door een nipte zege op Wit-Rusland achterhaalde Albanië de concurrent in Groep D. De Albanezen trokken door een treffer van Hamdi Salihi aan het langste eind: 1-0.

Voorafgaand aan het treffen in Tirana bedroeg de achterstand van Albanië op nummer twee Wit-Rusland drie punten. De eerste plek, goed voor directe kwalificatie voor het EK, lijkt voorbehouden aan Frankrijk. Les Bleus gaan aan kop met twaalf punten uit vijf duels.

Albanië en Wit-Rusland bezetten, beiden met acht punten, de tweede plaats. Bosnië-Herzegovina volgt met zeven punten. Foto: VI Images Voor de bijgewerkte stand in de EK-kwalificatiereeks klik hier.

Bekijk hier al onze video's