Groep D: Claudemir maakt treffer Messi ongedaan

Op bezoek bij FC Kopenhagen is Barcelona verrassend tegen puntenverlies aangelopen. Voormalig Vitessenaar Claudemir was belangrijk voor de thuisploeg: 1-1.

In een onderhoudende wedstrijd met als inzet de koppositie in groep D had de Spaanse grootmacht het behoorlijk lastig met de verrassend goed spelende thuisploeg. De Deense ploeg loste al vrij vroeg in de wedstrijd een waarschuwingsschot in de persoon van voormalig Vitessenaar Claudemir, maar zijn schot belandde op de kruising.

Aan de andere kant was David Villa met een schot op de paal dichtbij. Even later was het toch raak: Lionel Messi controleerde een afgeslagen bal en schoot beheerst binnen: 0-1. Binnen een minuut trok de thuisploeg de stand weer gelijk.

Een grabbelende Victor Valdez stond aan de basis van de gelijkmaker, door een voorzet vanaf de zijkant knullig los te laten. De bal was een prooi voor Claudemir. De Braziliaan tikte beheerst binnen: 1-1.

De tweede helft drong Barça nog wel aan, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. Kopenhagen speelde compact en daarmee voorkwam de ploeg dat Barça al te veel kansen creëerde. Pedro was in de blessuretijd met een vlammend schot op de paal nog het dichtste bij het winnende doelpunt.

Barça staat na vier duels op acht punten en gaat aan de leiding in groep C. Kopenhagen volgt knap op een punt.