Groep C: treffer De Zeeuw bezorgt PSG eerste puntenverlies

Anderlecht heeft knap gelijkgespeeld op bezoek bij Paris Saint-Germain. Olympiakos Piraeus deed uitstekende zaken met een zege op Benfica.

Paris Saint-Germain - Anderlecht 1-1
Anderlecht-trainer John van den Brom sprak voorafgaand aan het uitduel met Paris Saint-Germain de hoop uit dat zijn ploeg had geleerd van de 5-0 thuisnederlaag twee weken geleden tegen de Franse topclub. En dat bleek, want de club uit Brussel bleef in Parijs knap op de been. Aan de kant van Anderlecht kreeg Demy de Zeeuw een basisplaats, terwijl zijn landgenoot Gregory van der Wiel startte bij de thuisclub. In de zesde minuut kopte Ezequiel Lavezzi een voorzet van Marco Verratti net over, maar echt grote kansen kreeg PSG niet.

Ook na rust hielden beide ploegen elkaar in balans. Op aangeven van Sacha Kljestan opende De Zeeuw de score (foto) met nota bene pas de eerste goal van de Belgen in deze poule. Anderlecht was nog maar net klaar met juichen toen Ibrahimovic al voor de gelijkmaker zorgde. De Zweed schoot eerste op de paal, maar in de rebound was het alsnog raak. In de 82ste minuut kreeg Anderlecht een tegenvaller te verwerken, aangezien Kljestan na een handsbal zijn tweede gele kaart ontving.

Zlatan Ibrahimovic (links, in duel met Anthony Vanden Borre) zorgde vlak na de 0-1 alweer voor de gelijkmaker.

Met tien tegen elf bleef Anderlecht echter knap op de been, waardoor het zijn eerste punt pakte in de groepsfase van de Champions League dit seizoen.

Olympiakos Piraeus - Benfica 1-0
Voorafgaand aan de vierde speelronde in Groep C van de Champions League hadden Olympiakos Piraeus en Benfica allebei vier punten, maar de Grieken zetten in eigen huis een grote stap richting de achtste finales. Dankzij een rake kopbal van Konstantinos Manolas in de dertiende minuut uit een hoekschop van Jose Holebas - waarbij Benfica-doelman Artur overigens niet vrijuit ging - won Olympiakos.

Invaller Filip Djuricic - die afgelopen transferperiode door Benfica werd overgenomen van SC Heerenveen - kreeg diep in de tweede helft nog wel een kans op de gelijkmaker, maar de Serviër slaagde er niet in de stand gelijk te trekken.

Paris Saint-Germain blijft ondanks het gelijkspel koploper. De ploeg van trainer Laurent Blanc heeft tien punten uit vier wedstrijden, drie meer dan nummer twee Olympiakos Piraeus. Benfica bezet met vier punten de derde plaats, terwijl Anderlecht met één punt hekkensluiter is.