Groep B: Schalke naar tweede ronde dankzij Huntelaar

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League kunt u terecht op het VI-Scorebord.

Klaas-Jan Huntelaar was opnieuw goud waard voor Schalke 04. Mede dankzij twee treffers van de Nederlander namen de Duitsers de koppositie over van Olympique Lyon, dat met 3-0 aan de kant werd gezet. Hapoel Tel Aviv zorgde voor een verrassing door Benfica op een ruime nederlaag te trakteren.

Schalke 04-Olympique Lyon 3-0De Duitsers begonnen uitstekend aan het thuisduel met koploper Olympique Lyon. Na dertien minuten zorgde Jefferson Farfán voor de openingstreffer. Na een klutssituatie en goed doorgaan van Raúl viel de bal voor de voeten van de voormalig PSV'er, die beheerst raak schoot.

Nog geen zeven minuten na het eerste doelpunt mocht ook Huntelaar (foto) zijn doelpuntje meepikken. De spits haalde de trekker over na een vloeiende aanval. Ook de Nederlander rondde koeltjes af.

Na de onderbreking drongen de Fransen aan, maar bleef de aansluitingstreffer uit. In de slotfase zorgde opnieuw Huntelaar voor de 3-0 eindstand. Zijn wippertje trof doel en bezorgde Die Königsblauen kwalificatie voor de volgende ronde.

Hapoel Tel Aviv-Benfica 3-0Ook Hapoel hield de punten in eigen huis. Met de eerste overwinning in de Champions League-editie van dit seizoen brachten de Israëliërs Benfica een gevoelige nederlaag toe.

Eran Zahavi kopte halverwege de eerste helft enigszins fortuinlijk raak. In het laatste kwartier zorgden treffers van Douglas en opnieuw Zahavi voor een verrassing: 3-0.

Door de nederlaag is Benfica uitgeschakeld en moeten de Portugezen in de laatste groepswedstrijd (thuis tegen Schalke) zorgen dat het Hapoel (dat op bezoek gaat bij Lyon) onder zich houdt. De voorsprong van Benfica op de Israëliërs bedraagt twee punten.