Groep B: Bastos schiet Lyon langs Huntelaar en Schalke

Klaas Jan Huntelaar is er met Schalke niet in geslaagd Lyon te verslaan. Michel Bastos was matchwinner. Benfica won thuis van Hapoel Tel Aviv.

Olympique Lyon-Schalke 04 1-0Schalke, met Klaas Jan Huntelaar in de basis, begon nog wel aardig aan het duel in Frankrijk. Vooral voormalig PSV'er Jefferson Farfán was met een aantal pogingen van afstand gevaarlijk. Toch kwam de thuisploeg na een minuut of twintig spelen op voorsprong.

Michel Bastos, in het verleden actief voor Excelsior, ontfutselde Christoph Moritz de bal en verschalkte doelman Manuel Neuer met een wippertje, de inzet van de sprintende Benedikt Höwedes ten spijt. Toen deze Höwedes een goede vijf minuten voor rust door arbiter Ivan Bebek met rood van het veld werd gestuurd, leek het voor de Duitsers al een avond te worden om snel te vergeten.

Dat viel uiteindelijk nog wel mee voor de geplaagde ploeg van trainer Felix Magath. De score liep niet verder op, maar Schalke bleek zelf eveneens niet in staat een doelpunt te maken. In Lyon bleef het bij de ene treffer van Bastos.

Benfica-Hapoel Tel Aviv 2-0De thuisploeg was eigenlijk de gehele eerste helft de bovenliggende partij in de wedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv, waar overigens voormalig De Graafschap-speler Ben Sahar in de basisopstelling stond.

Het enige doelpunt van de eerste helft werd halverwege gemaakt door Luisão. De Braziliaan rondde een voorzet van Carlos Martins bekwaam af.

Een klein halfuur na rust verdubbelde Óscar Cardozo de score en gooide de wedstrijd in het slot: 2-0.

Over twee weken gaat Olympique Lyon op bezoek bij Hapoel Tel Aviv en krijgt Schalke 04 bezoek van Benfica.