Groep 7: Frankrijk klopt Servië en Litouwen is koploper

Frankrijk deed wat het moest doen om bondscoach Raymond Domenech te redden: winnen van Servië. Litouwen is de verrassende koploper in Groep 7.

Frankrijk-Servië 2-1
Frankrijk versloeg Servië en verlichtte zo de druk op bondscoach Raymond Domenech. Makkelijk ging het niet. Beide ploegen speelden voorzichtig in het Stade de France, dat met 45 duizend toeschouwers matig bezet was. Op aangeven van Sidney Govou opende Thierry Henry de score met zijn 46ste treffer voor Les Bleus.

Tien minuten later vergrootte Nicolas Anelka het verschil met de compact spelende Servische ploeg. Vanaf 22 meter schoot hij de bal binnen buiten bereik van doelman Vladimir Stojkovic: 2-0.

Met een rake kopbal leidde Branislav Ivanovic nog wel een spannende slotfase in, waarin de Fransen zich lieten terugdringen door Servië. Nikola Zigic kreeg vlak voor tijd nog een goede kans, maar hij mikte naast het Franse doel. Litouwen-Oostenrijk 2-0
Van de twee ploegen die afgelopen zaterdag hadden verrast, won Litouwen opnieuw. Halverwege de tweede helft forceerde de thuisploeg het verschil. In de 52ste minuut schoot Marius Stankevicius vanaf 35 meter een vrije trap binnen, waarbij de bal van richting werd veranderd. En vijf minuten later scoorde Tomas Danilevicius via een counter.

Faerøer-Roemenië 0-1
Roemenië had het lastig op de Faerøer, maar slaagde er uiteindelijk in om met tien man te zegevieren. In de 49ste minuut moest verdediger Sorin Ghionea van het veld met een rode kaart. Maar tien minuten later kwamen de Roemenen alsnog op voorsprong. Razvan Cocis scoorde.

In Groep 7 is Litouwen koploper met zes punten uit twee duels. Frankrijk heeft er drie, net als Oostenrijk, Servië en Roemenië. Alleen Faerøer heeft nog geen enkel punt.