Groep 6: Zege Engeland ondanks rood Becks

Engeland effende het pad naar directe WK-kwalificatie. Maar door toedoen van aanvoerder David Beckham werd het een overwinning op Oostenrijk (1-0) met hangen en wurgen.

Groep 6: Zege Engeland ondanks rood Becks

Engeland was duidelijk sterker dan Oostenrijk, dat alleen nog z'n sportieve plicht moest doen. Halverwege de eerste helft bracht Frank Lampard het krachtsverschil tot uitdrukking. De middenvelder van Chelsea mocht van elf meter aantreden nadat het vasthouden van Michael Owen was bestraft. Zoals aangekondigd liet David Beckham de klus over aan Lampard, die zonder problemen de penalty verzilverde.

In de tweede heft kwam Engeland onnodig in de problemen. Een half uur voor het einde ging Beckham binnen enkele minuten twee keer in de fout in de ogen van scheidsrechter Luis Medina Cantalejo, die beide keren de Engelse aanvoerder op een gele kaart trakteerde. Vooral de tweede waarschuwing was te betwisten na een schwalbe van Andreas Ibertsberger.

Woensdag moet Engeland winnen van koploper Polen om als groepswinnaar zeker te zijn van kwalificatie voor het WK. Maar Eriksson kan dan geen beroep doen op de geschorste Beckham.

Bekijk hier al onze video's