Groep 6: Engeland klopt Polen, beide naar WK

Engeland legde beslag op de eerste plaats van groep 6. In een rechtstreekse confrontatie met rivaal Polen lukte het de ploeg van Sven-Göran Eriksson om een benauwde winst te bemachtigen. Engeland won met 2-1.

Frank Lampard forceerde tien minuten voor tijd de beslissing met een prachtige volley na een even zo fraai opgezette aanval en pass van Michael Owen. Het was een verdiende zege voor de redelijk spelende Engelsen.

Diezelfde Owen had zijn land vlak voor rust ook al aan een 1-0 voorsprong geholpen, door een afstandsschot van Joe Cole achter zijn standbeen in het doel te verlengen. Maar die tussenstand haalde de rust niet, want uit een counter poeierde Thomasz Frankowksi van dichtbij op knappe wijze een volley achter doelman Paul Robinson.

Zowel Engeland als Polen plaatste zich voor het WK. Engeland verdiende een ticket als groepswinnaar, Polen is één van de twee beste nummers twee van de Europese WK-kwalificatieronde.