Groep 4: In Helsinki is Klose de held van Duitsland

Miroslav Klose eiste de hoofdrol op tijdens een spektakelstuk in Helsinki. Duitsland en Klose knokten zich driemaal terug van een achterstand.

Finland-Duitsland 3-3
De Duitse kranten stonden de laatste dagen vol met verhalen over Miroslav Klose, die niet meer leek te kunnen scoren. Maar in Helsinki sloeg hij driemaal toe en poetste hij even vaak een Finse voorsprong weg.

In het laatste kwartier van de eerste helft maakte Miro twee goals. Eerst schoot hij met zijn linker raak nadat Jonathan Johansson voor 1-0 had gezorgd. En twee minuten nadat Mika Väyrynen met een volley de 2-1 had gemaakt, tikte Klose de bal binnen in de rebound.

In de tweede helft kwam Finland voor de derde keer op voorsprong. Väyrynen zette voor richting drie vrijstaande Finnen, waarvan Daniel Sjölund de bal van dichtbij in het doel werkte.

Maar in een hectische en spannende slotfase, waarin Petri Pasanen nog een inzet van Klose van de doellijn haalde, was het toch diezelfde Klose die in de 83ste minuut opnieuw toesloeg in de rebound: 3-3.

Azerbeidzjan-Liechtenstein 0-0

In Groep 4 heeft Duitsland vier punten uit twee duels. Finland heeft één punt uit één wedstrijd.