Groep 2: strijd om tweede plaats spannend

Turkije, Griekenland en Denemarken blijven verstrikt in een hevige strijd om de tweede plaats achter het ongenaakbare Oekraïne. Turkije leek een tik uit te delen maar speelde uiteindelijk gelijk tegen Denemarken (2-2). Waardoor Griekenland, dat niet speelde, de beste papieren heeft.

Turkije kwam in Istanbul vlak voor rust op achterstand. Claus Jensen scoorde in de 41ste minuut voor de Denen. Na de pauze stelden de Turken orde op zaken. Okan Buruk maakte vlot gelijk en Tumer Metin leek de thuisploeg tien minuten voor tijd de punten te bezorgen. Totdat Soren Larsen in de negentigste minuut de stand weer gelijktrok.

Van de drie kandidaten voor de tweede plaats heeft Griekenland de minste verliespunten (twaalf). Turkije verloor er al dertien en Denemarken veertien.