Groep 2: Denemarken grijpt laatste kans

Denemarken greep de laatste kans op de play-offs met de 1-0 overwinning op Griekenland, dat zich daarmee in de strijd om de tweede plaats een slechte dienst bewees.

De gevierde man in de selectie van de Deense bondscoach Morten Olsen was Michael Gravgarad. De verdediger van FC Kopenhagen maakte zes minuten voor rust de enige treffer in Kopenhagen, waar Griekenland zijn Waterloo vond. Bij het Deense doelpunt ging de Griekse keeper Nikopolidis niet vrijuit.

Oekraïne, dat al niet meer te achterhalen was, maakte geen beste beurt. Albanië verliet Dnepropetrovsk bijna met drie punten, maar een late treffer van Ruslan Rotan voorkwam een Oekraïense nederlaag (2-2). Kazachstan pakte het eerste punt in de WK-kwalificatie. In het duel in Georgië werd niet gescoord (0-0).