'Groenste club ter wereld' plant houten stadion

Reacties

De meeste clubs die een nieuw stadion bouwen maken gebruik van beton. Stevig materiaal, maar niet het meest milieuvriendelijke. Daarom wil Forest Green Rovers, naar eigen zeggen de 'groenste club ter wereld', zijn nieuwe onderkomen laten vervaardigen uit… hout.

'Groenste club ter wereld' plant houten stadion
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dat heeft voorzitter Dale Vince aan de BBC verteld. 'Het stadion, ontworpen door de praktijk van Zaha Hadid, zal volledig van hout zijn. We kunnen bomen planten om nieuw hout te maken, terwijl beton en staal bronnen zijn die op een gegeven moment op raken.' De eerste vraag die iedereen zich dan stelt, beantwoordt Vince maar meteen: is dat geen groot brandrisico?

'Modern hout wordt zo ontworpen dat het brandvertragend is en is in geval van brand zelfs veiliger dan staal', aldus Vince. 'Omdat het volledig van hout is, wordt het stadion het meest klimaatneutrale ter wereld. Het is zo ontworpen dat de wind er doorheen waait, zodat we in de zomer geen ventilator voor het gras nodig hebben om het koel te houden.'

Als laatste vertelt Vince dat er ook geen lichtmasten nodig zijn, LED-lampen op het dak zullen het onderkomen verlichten. Het is typerend voor Forest Green, dat topsport bedrijft op een manier die het milieu het minst tot last is. Zo gebruikt de club een elektrische spelersbus, dragen ze shirts van gerecycled plastic en is het voedselaanbod in het stadion volledig veganistisch.

Bekijk hier al onze video's
Meer Forest Green Rovers
Meer over Forest Green Rovers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.