Groenendijk: 'Nooit complex aan laten praten'

Excelsior was twaalf competitiewedstrijden zonder zege, maar doorbrak die negatieve reeks zaterdagavond tegen De Graafschap. De Rotterdammers wonnen glansrijk van De Superboeren. 'Dan is dat in ieder geval uit de wereld', klonk trainer Fons Groenedijk opgelucht.

'Ik vind dat je je nooit een complex aan moet laten praten op basis van een statistiek', poneerde Groenendijk voor de camera van FOX Sports. De hoofdcoach erkende dat er wat onzekerheid in zijn ploeg geslopen was. 'Er zat wel wat nervositeit in het team en ik vond ons in balbezit matig. Maar we zijn net bezig.'

Pas na rust zag Groenendijk wat meer rust in zijn ploeg. 'Ik zag ook meer overtuiging en initiatief in de tweede helft. Het liefst willen we aanvallend en attractief spelen. Ik heb er een hekel aan als spelers verstoppertje spelen. Dat is helemaal nergens voor nodig.'

Dubbele domper
De bezoekers bleven door de 3-0 overwinning van Excelsior opnieuw puntloos. De ploeg van trainer Jan Vreman zit na vier speelronden nog steeds zonder zege en zag verdediger Thijs Bouma ook nog uitvallen met ernstig aanziende blessure. Het lijkt erop dat hij een scheenbeenbreuk opliep in het duel met de Kralingers. Vreman ziet de ziekenboeg - die al gevuld was met Ted van de Pavert (enkel), Dean Koolhof (lies) en Jasper Heusinkveld (niet wedstrijdfit) - verder uitdijen.