Groen licht voor meer fans bij EK-duels Oranje

Reacties

Er mogen meer fans aanwezig zijn tijdens de EK-duels van Oranje. De Johan Cruijff Arena mag in plaats van een kwart van het stadion nu voor een derde gevuld worden, zo heeft de overheid besloten. Uiteindelijk komt dat neer op 16.000 fans.

Groen licht voor meer fans bij EK-duels Oranje

Tijdens de duels zal nieuw onderzoek van de Fieldlab Evenementen plaatsvinden, waardoor de betrokken partijen de garantie af konden geven dat er meer supporters aanwezig konden zijn.

Fans mogen alleen naar binnen in het Amsterdamse stadion als ze een negatief testresultaat kunnen overleggen. Later wordt er meer duidelijk over de wijze waarop de extra tickets beschikbaar zullen zijn voor de fans.

In de Johan Cruijff Arena vindt behalve de drie groepsduels (zie hieronder) op 26 juni ook een achtste finale plaats.

'Het is fantastisch dat de coronasituatie steeds beter onder controle lijkt te zijn en er dus steeds meer mogelijk is', zo reageert Gijs de Jong, toernooidirecteur van EURO 2020, in een persbericht van de KNVB. 'We zijn dan ook heel blij dat we nu nog meer fans gelukkig kunnen maken. Mooi dat deze opschaling op een veilige en verantwoorde manier kan. Daar hebben we met het ministerie van VWS, de gemeente Amsterdam en andere partners hard aan gewerkt. EURO 2020 in Amsterdam is net als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een iconisch evenement. Daar wil je gewoon zoveel mogelijk mensen bij hebben. Fans die Oranje na al die jaren eindelijk weer op een eindtoernooi kunnen zien spelen. Daarnaast wordt hierdoor ook de beleving buiten het stadion groter. Al met al is dit een fantastische steun in de rug voor iedereen met een oranje hart en zeker ook voor het Nederlands elftal.'

Zo 13 jun. 2021

Do 17 jun. 2021

Ma 21 jun. 2021

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.