Griezmann vestigt record in doelpuntrijke derby: 'Voor mij iets ongelofelijks'

Ondanks de nederlaag in de halve finale van de Spaanse Super Cup, viel er voor Antoine Griezmann toch nog wat te vieren woensdagavond.

De 32-jarige aanvaller was in Saoedi-Arabië - waar het duel werd afgewerkt - verantwoordelijk voor de 2-2 in de 37ste minuut en streefde daarmee Luis Aragonés voorbij. Voor de doelpuntrijke clash (5-3) met Real Madrid deelden Griezmann en Aragonés nog de clubtopscorerstitel van Atlético Madrid met beiden 173 doelpunten. De aanvaller sloot in 2014 aan bij Atlético Madrid en vertrok in 2019 naar Barcelona, om twee jaar later weer terug te keren. De Fransman had 368 wedstrijden nodig om het record in handen te krijgen, van de 174 goals maakte Griezmann er 123 in de competitie.

'Het is iets ongelooflijks voor mij, een grote bron van trots', glunderde Griezmann na zijn 174ste doelpunt bij Movistar. 'In de rust waren er veel emoties, maar voorop stond dat we terug in de wedstrijd moesten zien te komen.'

Defensief maakte Atleti opnieuw geen ijzersterke indruk. Recent werd ook al met 4-3 verloren bij Girona en met 3-3 gelijkgespeeld tegen Getafe. 'We weten dat we ons moeten verbeteren en zolang we dat niet doen, zal het in dit soort wedstrijden gebeuren', aldus Griezmann. 'Het is iets dat Atlético Madrid vertegenwoordigt, het hebben van een zeer sterke verdediging en we moeten het verbeteren.'

Donderdag 18 januari kan Atlético Madrid de nederlaag in verlenging alweer rechtzetten tegen Real. Dan staan beide ploegen tegenover elkaar in het Wanda Metropolitano in de achtste finale van de Copa del Rey.