Griezmann na showen wereldbeker weer goudhaantje bij Atlético

Reacties

Atlético Madrid heeft de eerste overwinning van dit seizoen in La Liga te pakken. Na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Valencia, was de ploeg van Diego Simeone zaterdagavond in eigen huis nipt te sterk voor Rayo Vallecano. Antoine Griezmann werd de matchwinner.

Griezmann na showen wereldbeker weer goudhaantje bij Atlético
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Santiago Arias was er tegen Vallecano nog niet bij. De rechtsback werd deze zomer overgenomen van PSV, als vervanger van Sime Vrsaljko, maar zat tegen Vallecano opnieuw niet bij de wedstrijdselectie. Het is goed mogelijk dat daar volgende week voor de uitwedstrijd bij Celta de Vigo verandering in komt, want Arias zag concurrent Juanfran zaterdag na ruim een halfuur geblesseerd uitvallen. Middenvelder Thomas Partey kwam nu voor de vleugelverdediger in het veld.

Op het moment dat Juanfran de kleedkamer opzocht, was er nog niet gescoord. Nadat de Franse Atlético-wereldkampioenen Griezmann, Lucas Hernández en Thomas Lemar de wereldbeker aan de supporters hadden getoond (zie video onder) speelde Atlético een moeizame eerste helft tegen Vallecano, dat zich heel aardig staande hield in het Estadio Wanda Metropolitano. De eerste mogelijkheden waren ook voor de bezoekers. Jan Oblak hield zijn doel schoon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De wereldkampioenen van Atlético toonden voor de aftrap de wereldbeker aan de fans.

De keeper van Atlético zag dat zijn ploeg moeite had met het creëren van kansen. Het was dan ook geen verrassing dat het openingsdoelpunt van Griezmann, na ruim een uur, werd gemaakt uit een standaardsituatie. Stefan Savic won bij een hoekschop een kopduel en vlak voor de doellijn gaf Griezmann het beslissende zetje. Voor de Fransman betekende dit de 32ste Atlético-goal in dit kalenderjaar waarbij hij direct betrokken was, in zijn 32ste wedstrijd.

Al een kwartier voor tijd haalde Simeone Griezmann naar de kant. De sterspeler van Atlético kreeg een staande ovatie van de supporters, maar was zichtbaar niet gelukkig met zijn wissel. Vanaf de kant zag hij Vallecano jagen op de gelijkmaker en kort voor tijd kreeg Sergio Moreno daar de beste kans voor. Zijn schot uit de draai werd echter uitstekend gepakt door Oblak, die de eerste zege van Atlético in dit seizoen veiligstelde. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.