Griekse competitie wordt hervat zonder supporters

Reacties

De Griekse Super League wordt dit weekend weer hervat, maar de tribunes blijven voorlopig leeg. De regering had de competitie voor onbepaalde tijd opgeschort na rellen rond de topper tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus, anderhalve week geleden.

Griekse competitie wordt hervat zonder supporters

Later werd de schorsing teruggebracht tot een speelronde, waarbij per week zou worden bekeken of de situatie het toelaat om weer verder te voetballen. Na overleg tussen de regering en de voetbalbond is woensdag besloten dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om de wedstrijden op het hoogste niveau vanaf zaterdag weer doorgang te laten vinden. Supporters zijn echter nog niet welkom.

De nieuwe regering hamert er namelijk op dat er meer maatregelen moeten volgen om de veiligheid in en rondom de stadions te verbeteren. Videobewaking en een nieuw ticketsysteem staan hoog op de prioriteitenlijst. Dit seizoen werd de Super League al twee keer eerder onderbroken. In september kwam bij voetbalrellen een fan om het leven en in november werd een bestuurslid van de scheidsrechterscommissie aangevallen.

Panathinaikos kreeg een flinke straf opgelegd voor de ongeregeldheden van 22 februari. De club moet de komende twee thuiswedstrijden achter gesloten deuren spelen, krijgt een boete van honderdduizend euro en drie winstpunten in mindering. Door de puntenstraf staat Ibrahim Afellay met Olympiakos zes punten voor op de rivaal, die David Mendes da Silva en Ouasim Bouy in de selectie heeft.

Ook in sportief opzicht is het een gitzwart seizoen. Niki Volos, de voormalige werkgever van Kees Luijckx, mag sinds december niet meer niet in actie komen totdat de financiële problemen daar zijn opgelost. Intussen verliest de club de wedstrijden die om die reden niet worden gespeeld reglementair met 3-0.

Bekijk hier al onze video's