Grieks AZ-duo begint kwalificatie met ruime zege in Gibraltar

Griekenland heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in zijn eerste wedstrijd van de EK-kwalificatie. De Europees kampioen van 2004 versloeg Gibraltar in een uitwedstrijd met 0-3.

Gibraltar
Gibraltar
0 - 3
Griekenland
Griekenland

Gibraltar, dat uit de bescheiden spelersgroep ook nog spelers moest missen die liever bij hun club bleven of een avontuur als trainer van de Onder-16 verkozen, hield een minuut of tien stand tegen de veel hoger aangeslagen gasten. Griekenland, intussen gecoacht door Gus Poyet en met Pantelis Hatzidiakos in de basis en zijn AZ-ploeggenoot Vangelis Pavlidis op de bank, kwam op 0-1 door Georgios Masouras.

De marge werd vlak voor rust verdubbeld door Manolis Siopis, tien minuten later zette Anastasios Bakasetas de eindstand al op het bord: 0-3. Ondanks de invalbeurt van Pavlidis kort na die derde goal – de spits is in de Eredivisie goed op schot – was Griekenland niet bij machte om de tegenstander verder pijn te doen. Gibraltar mag maandag in zijn hoedanigheid van kanonnenvoer naar De Kuip, Griekenland oefent op dezelfde dag tegen Litouwen.