Griekenland weerstaat aanvalsdrang Ben Sahar

Griekenland sloeg de aanval op de koppositie in Groep 2 af. Israël kwam ondanks een sterk optreden van Ben Sahar op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Israël toonde op eigen veld de grootste offensieve drang. Sahar was een van de gevaarlijkste aanvallers bij de thuisploeg. Drie minuten voor rust was de huurling van De Graafschap dicht bij een treffer, maar zijn schot na een individuele actie miste precisie.

De openingstreffer van Theofanis Gekas, één minuut na de kans voor Sahar, kwam hard aan bij Israël. De aanvaller van Portsmouth ontsnapte slim aan buitenspel en werkte de 0-1 binnen. Voor Griekenland was het doelpunt aanleiding nog minder de aanval te zoeken.

Tien minuten na rust kreeg Israël toch loon naar werken. Sahar stond met een no-look-pass op Yossi Benayoun aan de basis van de gelijkmaker van Omer Golan. Verder dan 1-1 kwam de ploeg van coach Dror Kashtan echter niet, mede doordat Golan een kwartier voor het einde na een steekpass van Sahar oog in oog met keeper Andris Vanins faalde. In blessuretijd miste Angelos Charisteas een uitgelezen kans Griekenland de zege te bezorgen.

Israël staat met negen punten op de derde plaats achter Griekenland, dat met een punt meer de koppositie deelt met Zwitserland.