Grieken mogen weer hopen op Duitsland

Griekenland lijkt zich op de valreep te herpakken van z'n kwakkelstart. Spanje kende geen problemen met het nietige San Marino. Macedonië stelde teleur.

Griekenland mag weer een sprankje hoop koesteren op het WK 2006. De Europees kampioen was de kwalificatie tamelijk hopeloos gestart, maar staat er na woensdag weer een stuk rooskleuriger voor: met acht punten uit vijf duels staat de ploeg tweede in Groep 2.

De ploeg won dan ook enigszins verrassend van Denemarken, dat nu een achterstand van twee punten heeft op de Grieken. De thuisploeg stond na een half uur al op een 2-0 voorsprong, door treffers van Zagorakis en Basinas (uit een strafschop). Dennis Rommedahl zorgde op slag van rust voor de aansluitingstreffer, maar meer zat er voor de Denen niet in: 2-1.

In dezelfde groep maakte Oekraïne geen fout bij het lastige Albanië. Rusol zette de Oekraïners vlak voor de pauze op een voorsprong, waarna Husin het kwarwei na een klein uur voetballen klaarde: 0-2.

In Groep 7 kende Spanje een gemakklijk avondje. In Almeria werd het 5-0 tegen het kansloze San Marino. Bij rust was de stand al 3-0, door treffers van Joaquin, Torres en Raúl. Na de rust bepaalden Guti en Del Horno de eindstand.

In Groep 1, de poule van Oranje, stelde Macedonië teleur tegen Andorra. De Macedoniërs kwamen in Skopje niet verder dan 0-0.