Gretige Mbappé aast op olympisch optreden

Reacties

Kylian Mbappé wil in zijn loopbaan graag nog eens deelnemen aan de Olympische Spelen. De negentienjarige aanvaller van Paris Saint-Germain benadrukt dat hij ondanks de WK-zege met Frankrijk nog heel veel te bereiken heeft.

Gretige Mbappé aast op olympisch optreden

'Ik heb nog veel te doen', vertelt Mbappé aan RMC Sport. 'Ik wil zoveel mogelijk prijzen pakken. Met Frankrijk wil ik nog het EK winnen. En waarom zou ik niet mee kunnen doen aan de Olympische Spelen?'

De volgende mogelijkheid voor Mbappé om aan te treden op de Spelen is over een kleine twee jaar in Tokio, op voorwaarde dat Frankrijk volgend jaar zomer op het EK Onder-21 een ticket verovert. Gezien zijn leeftijd zou de aanvaller niet eens als dispensatiespeler mee hoeven naar het evenement.

Met PSG heeft Mbappé ondanks zijn relatief korte verblijf - de topclub nam hem in 2017 over van AS Monaco - alles al gewonnen op nationaal niveau. 'We weten allemaal wat er nog ontbreekt', refereert de aanvaller aan de Champions League-eindzege.

Over zijn kansen om de Gouden Bal te winnen wilde Mbappé zich niet uitlaten. Volgens zijn ploeggenoot Gianluigi Buffon zou de WK-winnaar de prestigieuze trofee verdienen.

Kylian Mbappé bezocht deze week zijn geboorteplaats Bondy.
Kylian Mbappé bezocht deze week zijn geboorteplaats Bondy.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.