Gravenberch ziet Bayern-concurrent naar Premier League vertrekken

Reacties

Leeds United heeft de komst van Marc Roca afgerond. De Spanjaard vertrekt zo na twee seizoenen bij Bayern München.

Gravenberch ziet Bayern-concurrent naar Premier League vertrekken
© Pro Shots

De Duitse topclub haalde Roca in de zomer van 2020 naar München als vervanger van Thiago Alcântara, die naar Liverpool vertrok. Roca had een jaar eerder indruk gemaakt op het EK Onder-21 met Spanje, dat Duitsland versloeg in de finale. Hij had al meer dan honderd duels voor Espanyol in La Liga achter zijn naam toen hij naar Bayern vertrok.

In München heeft Roca de hoge verwachtingen echter nooit waar kunnen maken. Leon Goretzka en Joshua Kimmich kregen de voorkeur als controleurs, terwijl ook Jamal Musiala de Spanjaard afgelopen seizoen voorbijstreefde in de pikorde. In twee Bundesliga-seizoenen kwam Roca zo tot slechts vijftien optredens.

Omdat Bayern met Ryan Gravenberch deze zomer nog een extra controlerende middenvelder heeft gehaald, werd het perspectief op speeltijd voor Roca nog troebeler. De 25-jarige Catalaan kiest nu dus voor een transfer. Leeds United betaalt naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro voor Roca, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen. Zijn contract op Elland Road loopt tot medio 2026.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.