Gravenberch en Mazraoui krijgen bij Bayern rugnummers met extra betekenis

Reacties

Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui spelen komend seizoen bij Bayern München met rugnummers 38 en 40. Het zijn de nummers waarmee zij ooit debuteerden bij Ajax.

Gravenberch en Mazraoui krijgen bij Bayern rugnummers met extra betekenis
© Bayern München

Bayern nam Mazraoui transfervrij over van Ajax, terwijl er voor Gravenberch een transfersom van minstens 18,5 miljoen euro werd betaald. Gravenberch speelde 102 wedstrijden in het eerste elftal van de Amsterdammers. Bij zijn eerste optreden, op 23 september 2018 tegen PSV, werd hij de jongste debutant uit de geschiedenis van Ajax. Gravenberch droeg toen het shirt met rugnummer 38 en gaat daar nu ook bij zijn start bij Bayern mee spelen.

Ook Mazraoui heeft in Zuid-Duitsland gekozen voor een voor hem bekend rugnummer. De rechtsback debuteerde op 4 februari 2018 tegen NAC Breda in Ajax 1 en deed dat met het shirt met rugnummer 40. Dit nummer gaat Mazraoui nu ook bij Bayern dragen.

In het afgelopen seizoen had Gravenberch bij Ajax rugnummer 8 en droeg Mazraoui rugnummer 12. Laatstgenoemd rugnummer is bij Bayern al een tijdje niet meer in gebruik. Leon Goretzka had vorig seizoen rugnummer 8 bij Der Rekordmeister.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.