Gravenberch draagt met eerste Bayern-goal bij aan ruime bekerzege

Reacties

Bayern München heeft de eerste ronde in het toernooi om de DFB Pokal overleefd. Viktoria Köln werd, mede dankzij de eerste goal van Ryan Gravenberch in Duitse dienst, verslagen.

Gravenberch draagt met eerste Bayern-goal bij aan ruime bekerzege
Viktoria Köln
Viktoria Köln
0 - 5
Bayern München
Bayern München

Gravenberch begon voor het bekerduel net als Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de basis bij Bayern, dat tien minuten voor rust de leiding nam. Nadat een goal van Viktoria Köln nog was afgekeurd vanwege buitenspel, zette Thomas Müller op links een combinatie op. Met wat toeval kwam de bal bij Gravenberch terecht en hij haalde de trekker over.

Gravenberch was ook direct betrokken bij de 0-2. De Nederlander gaf de bal mee aan Mathys Tel, die het strafschopgebied in stormde en vernietigend uithaalde. Met zijn zeventien jaar en 126 dagen werd Tel de jongste doelpuntenmaker van Bayern in het Duitse bekertoernooi sinds Der Rekordmeister zich een Bundesliga-club mag noemen (1965).

De beslissing viel na een schitterende dieptepass van Joshua Kimmich. Hij vond Serge Gnabry, die Sadio Mané een niet te missen kans bood (zie video hieronder). Jamal Musiala en de teruggekeerde Leon Goretzka mochten ook nog een doelpuntje meepikken en zo pakte de overwinning van Bayern op Viktoria Köln, dat actief is in de 3. Liga, ruim uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.