Granqvist (36) wel, AZ'er Karlsson niet met Zweden naar EK

Reacties

De Zweedse bondscoach Janne Andersson heeft dankbaar gebruik gemaakt van de ruime mogelijkheden voor de EK-selectie. Andreas Granqvist (36) profiteert ervan.

Granqvist (36) wel, AZ'er Karlsson niet met Zweden naar EK
© Pro Shots

Een van de opvallende namen is Granqvist. De gewezen verdediger van FC Groningen speelde in november 2019 zijn laatste interland. Omdat de UEFA heeft ingestemd met selecties van 26 man, gaat hij naar het EK.

'Als ik 23 spelers had moeten kiezen, had ik Granqvist niet geselecteerd', is de uitleg van Andersson. 'Met 26 man wil ik spelers hebben die energie brengen met het oog op de bubbel waarin we zitten. Niemand kan dat beter dan Andreas. Het is voor mij een voor de hand liggende keuze. Ik verwacht niet dat hij veel zal spelen.'

Voor Jesper Karlsson is er geen plaats in de EK-selectie. De aanvaller van AZ is niet opgenomen in het keurcorps van Andersson.

Zweden krijgt in de groepsfase te maken met Spanje, Slowakije en Polen. Voor het EK wordt geoefend tegen Finland en Armenië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.