Goudhaantje Seferovic draagt treffer en winst op aan vader

Iets meer dan een kwartiertje had Haris Seferovic nodig om zich nagenoeg onsterfelijk te maken in Zwitserland. Hij bezorgde zijn land met een goal in blessuretijd de late overwinning tegen Ecuador.

Op aangeven van linksback Ricardo Rodríguez schoot Seferovic in de absolute slotfase de 2-1 keihard tegen de touwen. Een min of meer ingestudeerde goal, zo bleek na afloop. 'Ik zag Ricci lopen en wist dat ik naar de eerste paal moest', verklapte de spits van Real Sociedad.

En zo had Seferovic niet lang nodig om indruk te maken, hij viel in de 75ste minuut pas in. 'Het mooiste dat er is. Ik heb niet veel ballen gehad, maar uiteindelijk moet je op de goede plek staan op het moment dat je nodig bent', wist de invaller zijn taak.

Overigens droeg Seferovic de goal en de overwinning op aan zijn vader. Niet vanwege Vaderdag, dat vierden ze in Zwitserland namelijk vorige week. 'Mijn vader is vandaag jarig', legde Seferovic junior uit. 'Ik heb alles aan hem te danken, ik draag dit doelpunt aan hem op.'

Eerste wissel
Seferovic was tegen Ecuador niet de enige Zwitserse invaller die scoorde. Na de 0-1 van Enner Valencia kopte Admir Mehmedi (die in de rust de eerste invaller was) na ruim 46 minuten de gelijkmaker binnen. 'Natuurlijk was ik teleurgesteld dat ik niet in de basis begon', liet de aanvaller van SC Freiburg weten. 'Maar ik was klaar om in te vallen. Het feit dat we niet hebben opgegeven was cruciaal. Het moraal en de teamspirit waren doorslaggevend.'