Götze laat bij officieel Frankfurt-debuut direct zijn klasse zien

Eintracht Frankfurt heeft maandag zonder problemen de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. Tegen 1.FC Magdeburg liet Mario Götze zich direct van zijn goede kant zien.

Magdeburg
Magdeburg
0 - 4
Eintracht Frankfurt

Götze maakte deze zomer de overstap van PSV naar Frankfurt, waar ze hoge verwachtingen hebben van de aanvallende middenvelder. Vooralsnog maakt Götze die ook waar. De technicus maakte een prima indruk tijdens de voorbereiding en had het ook maandag weer naar zijn zin op het veld.

Bij de eerste twee goals was Götze niet de aangever, maar wél de architect. Eerst combineerde hij met Filip Kostic, die ervoor zorgde dat Daichi Kamada de score kon openen. Later zette Götze Ansgar Knauff vrij voor Dominik Reimann. Knauff stuitte nog op de doelman van Magdeburg, dat actief is op het tweede niveau, maar uit de rebound scoorde Jesper Lindström alsnog (zie video hieronder). Kort na de openingstreffer van Kamada miste Andreas Müller namens Magdeburg overigens nog een strafschop.

Een kwartier in de tweede helft gooide Kamada het bekerduel in het slot, met zijn tweede goal van de avond. In dit doelpunt had Götze geen direct aandeel. De aanvallende middenvelder deed tot tien minuten voor tijd mee en zag vanaf de kant hoe Lucas Alario er nog 0-4 van maakte.

Götze kan met een goed gevoel terugkijken op zijn officiële debuut, door het Duitse Sport1 zelfs beschreven als een 'droomdebuut'. Komende vrijdag start Frankfurt met een thuiswedstrijd tegen kampioen Bayern München aan een nieuw Bundesliga-seizoen.