Gorter: 'De trainer zei dat hij vertrouwen in me heeft'

Reacties

Jay Gorter erkent dat hij geen gelukkige wedstrijd gespeeld heeft tegen FC Twente. Hij hoopt dat Ajax in staat is om snel de rug weer te rechten. Het smeden van een team heeft meer tijd nodig, zegt hij.

Gorter: 'De trainer zei dat hij vertrouwen in me heeft'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 1
Ajax
Ajax

Gorter ging in de fout bij de eerste goal van Ajax en leidde daarmee een inktzwarte middag voor de Amsterdammers in. 'Een afstandsschot dat door mij beter verwerkt moeten worden, in tweede instantie kwam er nog een poging die ik blokte, maar na twee keer kon ik niet nog een keer reageren', beschrijft Gorter op de persconferentie de openingsgoal van Ajax. 

'De eerste goal begon bij mij, laten we realistisch zijn. Daarna heb ik me met goede herinneringen kunnen herstellen. We geven veel kansen weg, meer dan we zelf krijgen. Het is niet goed dat je zovaak een redding moet verrichten, maar het is wel mijn job. We werken hard om een team te creëren dat op elkaar is ingespeeld. Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar het heeft ietsje meer tijd nodig. Hebben we die tijd niet, dan moeten we er staan. Dat er werk nodig is om hier een team van te maken, is duidelijk. Dat er problemen zijn, is zeker waar, maar van diepe problemen wil ik nog niet spreken. De reeks die we hebben is niet lekker. Toch moeten we presteren en de draad oppakken.'

Of Gorter tot de terugkeer van Gerónimo Rulli Ajax-keeper blijft, is nog onduidelijk. 'Dat is een vraag voor de trainer. Ik krijg het vertrouwen en we moeten ook niet doen of ik onder zes ballen door heb gedoken. De trainer heeft gezegd dat hij vertrouwen in me heeft.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.