Goretzka weigert miljoenenvoorstel Schalke en kiest voor Bayern

Reacties

Bayern München heeft zich met het oog op volgend seizoen versterkt met Leon Goretzka. De 22-jarige middenvelder komt in de zomer transfervrij over van Schalke 04 en tekent een contract tot medio 2022 in München. Dit hebben de clubs bevestigd. 

Goretzka weigert miljoenenvoorstel Schalke en kiest voor Bayern

Al ruim een jaar probeerde Schalke 04 het contract met Goretzka open te breken en te verlengen. Eind 2017 werd duidelijk dat alle pogingen op niets zijn uitgelopen. Volgens Sport Bild weigerde de middenvelder zelfs een jaarsalaris van twaalf miljoen euro exclusief winstpremies.

Christian Heidel, technisch directeur bij Schalke, baalt van het vertrek van Goretzka, die de medische keuring bij zijn nieuwe werkgever al heeft doorstaan. 'We verliezen een zeer goede speler', laat Heidel weten. 'Maar we kunnen omgaan met deze situatie, want het was niet geheel verrassend. We zijn voorbereid.'

Domenic Tedesco, trainer van Schalke 04, is eveneens teleurgesteld over het vertrek van zijn sterkhouder. 'We zijn verdrietig dat wij een type speler als Leon verliezen, maar we moeten zijn besluit accepteren. Hij is professioneel genoeg om alles te blijven geven voor ons. Dat is belangrijk, want hij is nog steeds essentieel.' 

Twaalfvoudig Duits international Goretzka had door zijn prestaties en nakende transfervrije status de clubs voor het uitkiezen en heeft uiteindelijk besloten zijn loopbaan te vervolgen bij Bayern München. Goretzka speelt sinds medio 2013 voor Schalke 04, dat hem destijds oppikte bij VfL Bochum. Afgelopen zomer was de middenvelder een van de dragende spelers in het Duitse team dat de Confederations Cup in de wacht sleepte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.