Goretzka ligt onder vergrootglas: Gravenberch solliciteert naar basisplaats bij Bayern

Reacties

Bayern München is niet op de gewenste manier uit de winterstop gekomen en verspeelde dinsdag tegen 1. FC Köln opnieuw punten (1-1). Op zoek naar een oorzaak wijzen Duitse media met een kritische vinger naar Leon Goretzka. Ryan Gravenberch klopt ondertussen op de deur.

Goretzka ligt onder vergrootglas: Gravenberch solliciteert naar basisplaats bij Bayern
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Gravenberch kwam in de zomer over van Ajax en begon bij nog geen enkele competitiewedstrijd van Bayern in de basis. De concurrentie op zijn positie is dan ook fors; Goretzka en Joshua Kimmich zijn normaal gesproken zeker van de twee plekjes op het middenveld voor de defensie. De samenwerking tussen de twee lijkt de laatste tijd echter niet op de geoliede machine die het voorheen wel was.

'Is het veelgeprezen controlecentrum van Bayern kapot?', vraagt Sport1 zich af. Het medium zag dat er tegen Köln veel te grote ruimtes vielen op het middenveld. Kimmich meldde zich regelmatig in de eigen defensie om de ballen op te halen, terwijl Goretzka juist erg aanvallend stond opgesteld. De twee wisten elkaar nauwelijks te vinden en het spel van de twee was niet erg op elkaar afgestemd.

Goretzka werd halverwege de wedstrijd tegen Köln vervangen door Gravenberch. Met de Nederlander zag het Bayern-middenveld er opeens een stuk beter uit. Een opvallende statistiek: Gravenberch verstuurde in de tweede helft 52 passes tegen Köln. Dat waren er meer dan twee keer zoveel als Goretzka er verstuurde voor de onderbreking (25).

'Ryan speelde een erg goede wedstrijd', zei technisch directeur Hasan Salihamidzic na afloop van de wedstrijd die door een goal van Kimmich in blessuretijd in 1-1 eindigde. 'Enkele jongens brachten heel goede energie in de tweede helft. Als we vanaf het begin van de wedstrijd zo hadden gespeeld, dan hadden we een grote kans om de wedstrijd te winnen.'

Met zijn uitspraak zet Salihamidzic in ieder geval de Duitse journalisten aan het denken. Zit er een wissel Gravenberch-Goretzka aan te komen? Julian Nagelsmann, coach van Bayern, benadrukte dinsdag in ieder geval dat hij Goretzka niet halverwege had vervangen omdat hij niet tevreden was over de 27-jarige Duitser. Goretzka voelde zich duizelig na een kopduel en keerde daarom niet terug voor de tweede helft.

Gravenberch bewees zichzelf een goede dienst met een goede invalbeurt. De middenvelder speelde tegen Köln zijn achttiende officiële wedstrijd voor Bayern, waarvan drie als basisspeler. In de competitie mocht hij echter, zoals al gezegd, enkel nog invallen. Naast Gravenberch kan ook Marcel Sabitzer worden gezien als een serieuze concurrent voor Goretzka.

Bekijk hier de samenvatting van het duel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.