Goossens in Amerika voor proefperiode bij Chicago Fire

Reacties

John Goossens is op proef bij Major League Soccer-club Chicago Fire. De voormalige middenvelder van onder meer Ajax, NEC en Feyenoord liet bij zijn Roemeense club FC Voluntari een clausule in het contract opnemen dat hij naar Amerika kon vertrekken. Die wens lijkt nu uit te komen voor de linkspoot.

Goossens in Amerika voor proefperiode bij Chicago Fire

Goossens is één van de zeven testspelers van Chicago Fire, dat bezig is aan de voorbereiding op het nieuwe MLS-seizoen. De 27-jarige middenvelder verruilde Feyenoord in de zomer van 2014 voor FC Pune City. Na een half jaar vertrok hij alweer uit India en hield hij zijn conditie op peil bij FC Utrecht.

Afgelopen zomer was er al Amerikaanse interesse voor Goossens, maar aangezien de competitie pas in maart weer begint, zocht hij een club waar hij een paar maanden aan spelen toe zou komen. Hij tekende bij Voluntari een contract met de belofte dat hij vrij was om in de winter naar Amerika te vertrekken.

Op 6 maart trapt Chicago Fire, waar ook Johan Kappelhof onder contract staat, het nieuwe seizoen af tegen het New York City FC van Frank Lampard, David Villa en Andrea Pirlo. De komende weken speelt de club drie vriendschappelijke wedstrijden, daarin moet Goossens proberen een contract af te dwingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.