Goossens bezorgt Groenendijk déjà-vu met wereldgoal: 'Geweldig'

Reacties

Niemand gaf nog een cent voor de kansen van ADO Den Haag tegen Willem II, maar dankzij een zondagsschot van John Goossens werd het toch nog een mooie avond voor de mannen van Fons Groenendijk. Het maakte de nodige herinneringen los bij de trainer van ADO.

Goossens bezorgt Groenendijk déjà-vu met wereldgoal: 'Geweldig'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
3 - 3
Willem II
Willem II

Ook Groenendijk gaf toe dat het helemaal nergens op leek wat zijn elftal de eerste helft liet zien tegen Willem II, maar zag dat ADO in ieder geval niet opgaf. 'Het had 1-4 of 1-5 kunnen worden, maar toen zetten ze toch nog één keer aan. Toen viel uit die corner de 2-3 (van Tomás Necid, red.) en toen kwam dat zondagsschot', beschreef Groenendijk bij FOX Sports.

Het bezorgde de trainer een déjà-vu. Goossens werkte in de opleiding van Ajax namelijk ooit al samen met de Leidenaar, die jeugdtrainer was in Amsterdam. 'Ik had hem op De Toekomst als zeventienjarig jochie in de Onder-18. Daar hebben we uren staan oefenen', haalde Groenendijk oude herinneringen op. 'Dat linkerbeen kan geweldig uithalen, dat was heel mooi.'

Groenendijk deelde ook complimenten uit aan Luuk Koopmans, omdat de van PSV gehuurde doelman enkele zekere treffers voorkwam. Maar Goossens groeide uiteindelijk toch uit tot man van de wedstrijd. Want: 'Wat John in de 88ste minuut nog deed, was geweldig. Beter kan je een bal denk ik niet raken', strooide de ADO-coach met complimenten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ontlading was groot bij Goossens. 'Je traint op je trap en de afwerking, maar daar werd de laatste maanden wat lacherig over gedaan omdat het alweer lang geleden was. Daarom viel alles wel even op zijn plek op dat moment en kwamen er een hoop gedachtes naar boven, want we zaten totaal niet in de wedstrijd', zei de 31-jarige middenvelder.

'We hadden nergens recht op en ik speelde zelf ook een klotewedstrijd', vatte Goossens samen wat er door zijn hoofd schoot. 'Dan krijg je zo'n zondagsschot waarmee je een punt redt, dan weet je van gekte niet wat je moet doen.' En dus trok de routinier in alle commotie zijn shirt uit. 'Zonde van de gele kaart, maar die neem ik maar even voor lief.'

Koster
Goossens ontving ook de felicitaties van Willem II-trainer Adrie Koster, voor wie het gelijkspel als een nederlaag voelde. 'We speelden de eerste helft goed, maar deden onszelf tekort. We maakten het niet af. Het had bij rust 0-3 of 0-4 kunnen staan. Toen wisten we op de bank dat het nog wel eens moeilijk zou kunnen worden. Dat werd de tweede helft bewaarheid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.