Gomes vervangt uitgevallen Júlio César met verve

Brazilië boekte een eenvoudige 3-0 oefenzege op Zimbabwe, maar verloor tijdens dat duel doelman Júlio César. Zijn vervanger Heurelho Silva Gomes liet echter ook een goede indruk achter.

In de 26ste minuut van de wedstrijd liet Júlio César zich met rugklachten vervangen. De doelman van Internazionale liep de kwetsuur op tijdens een botsing zeven minuten eerder. Gescoord was er op dat moment nog niet in Harare, maar invaller Gomes zag de Seleção nog voor rust afstand nemen. In de 41ste minuut opende voormalig Feyenoorder Michel Bastos de score.

Drie minuten later maakte Robinho er 2-0 van, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Elano bepaalde in de 57ste minuut de eindstand op 3-0 in het voordeel van Brazilië. Gomes liet nog van zich spreken tijdens de oefeninterland, de doelman die in het verleden speelde voor PSV had enkele goede reddingen in huis. Zo hield hij Benjamin Mwaruwari knap van scoren af.

Brazilië speelt voor het WK nog één oefenwedstrijd. Op maandag 7 juni is Tanzania de tegenstander. Het is nog niet duidelijk of Júlio César (foto) dan weer hersteld is van zijn blessure.