Gold Cup-droom Curaçao aan flarden na blamage tegen Saint Kitts en Nevis

Curaçao kan deelname aan het hoofdtoernooi om de Gold Cup vergeten. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini blameerde zich in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen het nietige Saint Kitts en Nevis, dat de penalty's in Fort Lauderdale beter nam (1-1).

© Twitter Gold Cup

Bij Curaçao stond een groot aantal (ex-)Eredivisie-spelers in de basis. Onder anderen Eloy Room, Giovanni Troupée, Cuco Martina, Leandro Bacuna, Brandley Kuwas, Kevin Felida, Juninho Bacuna en Vurnon Anita mochten starten. Het was een andere oude bekende, Jürgen Locadia, die halverwege de eerste helft de score opende. Voor de voormalig PSV'er was het zijn eerste doelpunt in het shirt van Curaçao. In de laatste tien minuten maakte Tyquan Terrell gelijk. Een verlenging kwam er niet, dus moesten strafschoppen uitkomst brengen.

In de penaltyserie voltooide Saint Kitts en Nevis de stunt. Het eiland met ruim 47.000 inwoners, slechts 139ste op de FIFA wereldranglijst, toonde zich koelbloediger vanaf de stip. Aan de zijde van Curaçao misten Felida, Anita en Leandro Bacuna. Daardoor gaat niet Curaçao, maar Saint Kitts en Nevis naar de finale van de kwalificatieronde van de Gold Cup. De tegenstander komt uit het duel tussen Frans-Guyana en Sint-Maarten.