Goede uitgangspositie VfL Wolfsburg dankzij Misimovic

Rubin Kazan en VfL Wolfsburg hielden elkaar in evenwicht tijdens de heenwedstrijd in de achtste finale van de Europa League. De thuisploeg kwam het best weg met een gelijkspel (1-1).

De twee ploegen die voor de jaarwisseling nog uitkwamen in de Champions League hadden veel moeite met het haast onbespeelbare veld, maar naarmate het duel vorderde namen de kansen toe. In de 29ste minuut kwam Rubin Kazan op 1-0 doordat Christian Noboa vallend kon binnenkoppen, de aanvaller zag ploeggenoot Hasan Kabze een voorzet van Cristian Ansaldi knap terugleggen.

Wolfsburg was echter niet minder dan de thuisclub en ging dan ook op zoek naar de gelijkmaker en met succes. In de 67ste minuut schoot Zvjezdan Misimovic de bal met veel gevoel in de kruising en de middenvelder had ook de winnende treffer op zijn schoen, maar zijn vrije trap werd door Rubin Kazan-doelman Sergei Ryzhikov op de lat getikt waardoor het bleef bij een 1-1 gelijkspel.

Volgende week mogen beide clubs in Duitsland uitvechten wie zich plaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Wolfsburg lijkt de beste papieren te hebben door het resultaat in het heenduel.