Goed nieuws voor Schalke: blessure Szalai valt mee

Een flinke meevaller voor Schalke 04. De handblessure van Adam Szalai blijkt minder ernstig dan gevreesd. De Hongaarse spits heeft, zoals eerder de verwachting was, geen fractuur in zijn rechterhand opgelopen.

Goed nieuws voor Schalke: blessure Szalai valt mee

Szalai was maandag tijdens de afsluitende training voor de return van de play-offs in de Champions League tegen PAOK Saloniki ongelukkig op het onderste deel van zijn rechterhand terechtgekomen en speelde in Griekenland daarom, ondanks veel pijn, met een manchet.

De medische staf van Die Königsblauen dacht dat alleen een operatie het euvel kon verhelpen, waardoor Szalai circa acht weken aan de kant zou moeten staan. Dat zou een hard gelag zijn geweest voor trainer Jens Keller, aangezien Klaas-Jan Huntelaar ook al is uitgeschakeld met een knieblessure.

Op de clubwebsite laat Schalke nu weten dat Szalai slechts wat vochtophoping in zijn rechterhand heeft overhouden aan het ongelukje. De 25-jarige aanvaller, dit seizoen al goed voor vier goals (waarvan twee tegen PAOK), is vanzelfsprekend opgelucht. 'Tegen PAOK wilde ik hoe dan ook spelen, maar ik ben blij dat het niets ergs is.'

De meevaller is zelfs zo groot dat Szalai zaterdag tegen Bayer Leverkusen gewoon aan de aftrap kan staan. Schalke wacht in de Bundesliga nog altijd op de eerste overwinning na een gelijkspel tegen Hamburger SV (3-3) en nederlagen tegen VfL Wolfsburg (0-4) en Hannover 96 (1-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen