Godín: 'De heenwedstrijd in Eindhoven wordt beslissend'

Reacties

Waar PSV voor het eerst in negen jaar weer bij de beste zestien clubs van Europa hoort, is dat voor Atlético Madrid inmiddels vaste prik. Als de nummer twee van Spanje woensdag naar Eindhoven afreist voor de eerste van twee achtstefinaleduels, staat defensieleider Diego Godín voor de derde keer op rij aan de aftrap in de knock-outfase van de Champions League.

Godín: 'De heenwedstrijd in Eindhoven wordt beslissend'

Met Godín in het hart van de defensie hield Atlético in 24 CL-duels dertien keer de nul. Het leidde in 2013/14 tot een finaleplaats, waarin Real Madrid pas na verlenging te sterk was (4-1). Ook dit seizoen blinkt de ploeg van trainer Diego Simeone weer uit in defensief opzicht. In een poule met FC Astana, Benfica en Galatasaray kregen de Rojiblancos maar drie goals tegen. In de Primera División is de defensieve balans (11 tegengoals in 25 duels) al even indrukwekkend.

Godín wordt regelmatig in een adem genoemd met die statistieken, maar de dertigjarige Uruguyaan vindt dat te veel eer. 'Het draait allemaal om teamwork, niet alleen om de doelman, de verdedigers of de centrale middenvelders. Atlético Madrid heeft de mentaliteit dat de hele ploeg verdedigt, dat de hele ploeg hard werkt om spelers te dekken en de tegenstander niet in de buurt van het doel te laten komen en te scoren.'

'Die kwaliteit levert ons positieve resultaten op en betekent dat we beter spelen. En natuurlijk gaan speciale individuele prestaties hand in hand met de teamprestatie, van onze doelman tot onze spits', legt Godín het succes van Atlético van de laatste jaren uit in gesprek met UEFA.com. Voor vedettes is in de knokploeg van Simeone daarom geen ruimte, al gelden hijzelf, keeper Jan Oblak, middenvelder Koke en aanvaller Antoine Griezmann als blikvangers.

Atlético Madrid had vorig jaar penalty's nodig om via Bayer Leverkusen de kwartfinale te bereiken. Daarin was stadgenoot Real Madrid te sterk (0-0, 1-0).
Atlético Madrid had vorig jaar penalty's nodig om via Bayer Leverkusen de kwartfinale te bereiken. Daarin was stadgenoot Real Madrid te sterk (0-0, 1-0).

Met name Griezmann is belangrijk voor Atlético. De Franse aanvaller was dit seizoen al negentien keer trefzeker en is daarmee verantwoordelijk voor bijna een derde van de totale productie (54 goals). De laatste weken scoort de 24-jarige linkspoot echter een stuk minder makkelijk. Godín weet dan ook wat zijn ploeg te doen staat in Eindhoven. 'Wij weten dat de heenwedstrijd beslissend wordt, omdat die bepaalt hoe je de return ingaat en op welke manier je het juiste resultaat kan behalen.'

Godín zegt dat met de achtste finale van vorig jaar in gedachten. Toen had Atlético grote moeite in het Estadio Vicente Calderón tijdens de return een 1-0 achterstand goed te maken tegen Bayer Leverkusen. Pas na penalty's ging Atlético door. 'Iedereen dacht dat we het vorig seizoen tegen Bayer Leverkusen makkelijk zouden hebben, maar in deze competitie zijn er geen makkelijke tegenstanders', stelt Godín in aanloop naar het heenduel met PSV, dat de geschorste Luuk de Jong woensdag mist.

'PSV heeft een goed, jong en talentvol team, dat graag aanvalt en het spel bepaalt met snelle spelers. Het zal een lastige confrontatie worden', blikt Godín vooruit. 'We benaderen deze wedstrijd daarom zoals altijd, erg serieus in de wetenschap dat het behoorlijk zwaar zal worden. Alle teams die zich voor de laatste zestien hebben gekwalificeerd, zijn een zware opponent. PSV heeft een erg lastige groep overleefd, ze staan niet voor niets bij de laatste zestien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.