Goaltjesdief Lozano nét geen matchwinner door recordgoal Lukaku

Reacties

Hirving Lozano heeft zich vrijdagavond ook bij Mexico positief laten gelden. In een spectaculair vriendschappelijk duel met België, leken de Rode Duivels door twee treffers van de PSV'er het onderspit te delven, maar een recordgoal van Romelu Lukaku bracht daar verandering in: 3-3. 

Goaltjesdief Lozano nét geen matchwinner door recordgoal Lukaku

De Belgen en Mexicanen begonnen beiden met een (ex-)Eredivisie-getint elftal aan de wedstrijd. Bij de thuisploeg stonden Dedryck Boyata, Nacer Chadli (beiden ex-FC Twente) en Thomas Vermaelen (ex-Ajax) aan de aftrap, bij Mexico maakten Héctor Moreno, Andrés Guardado (allen ex-PSV) en Lozano vanaf de start minuten.

Na een pover begin, brandde het affiche na dik een kwartier los. Lukaku brak door aan de rechterkant en zag zijn schot gepareerd worden door Guillermo Ochoa. De rebound was echter besteed aan Eden Hazard, die door zijn goal in zijn laatste tien interlands zeven keer trefzeker was. Ook gaf de Chelsea-ster daarin vijf assists.

Hoewel België leek te gaan rusten met een nipte voorsprong, bracht Andrés Guardado vlak voor rust beide teams in evenwicht. Laurent Ciman beging een stomme overtreding, een penalty volgde en de huidig speler van Real Betis faalde niet: 1-1. Roberto Martínez liet na de thee Kevin De Bruyne in de kleedkamer achter en bracht Dries Mertens in de ploeg. Dat resulteerde al gauw in de 2-1.

Romelu Lukaku en Eden Hazard waren vrijdagavond belangrijk voor België tegen Mexico.
Romelu Lukaku en Eden Hazard waren vrijdagavond belangrijk voor België tegen Mexico.

De smaakmaker van Napoli toverde handig met de bal in de kleine ruimte, bediende Lukaku met buitenkant voet, waarna de spits van Manchester United ietwat gelukkig de bal tegen de touwen liep. Lang kon België niet genieten van de voorsprong, want een minuut na de treffer van Lukaku was daar plots Lozano. Op aangeven van Moreno was de PSV-aankoop alert in de diepte, de pijlsnelle aanvaller sneed na een knappe aanname naar binnen en liet Thibaut Courtois kansloos in de korte hoek: 2-2.

Het kwaad voor België was nog niet geschied, want vijf minuten later was opnieuw Lozano fraai trefzeker. Het eerste schot van de buitenspeler werd nog gekeerd, maar de rebound volleerde Lozano vervolgens kiezelhard tegen het net: 2-3. De wedstrijd ging op en neer en twintig minuten voor tijd bracht Lukaku de stand weer gelijk. Mertens was opnieuw de aangever met een lage voorzet, waarna Lukaku zijn tweede van de avond binnen kon tikken: 3-3. Door zijn dertigste treffer voor België is de nog altijd maar 24-jarige spits gedeeld topscorer aller tijden van zijn land. Gescoord werd er niet meer, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.